ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:54:53μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
27
Οκτωβρίου

Ακυρώθηκε η Σύνοδος ΕΕ-Καναδά για την Εμπορική Συμφωνία

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Καναδά, στην οποία επρόκειτο να υπογραφεί η Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA), καθώς οι διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό του Βελγίου που συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν απέδωσαν καρπούς.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Σύνοδος "δε θα ξεκινήσει σήμερα, καθώς δεν είναι έτοιμα όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να υπογράψουν τη συμφωνία". "Ο Καναδάς παραμένει έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία μόλις η Ευρώπη είναι έτοιμη", καταλήγει.

 

Σημειώνεται, ότι στις 11 ώρα Ελλάδας επρόκειτο να ξαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ μελών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και εκπροσώπων των περιφερειακών κυβερνήσεων του Βελγίου με σκοπό να βρεθεί μια κοινή θέση.

 

Ακύρωσε το ταξίδι του ο Τριντό

 

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ακύρωσε ένα ταξίδι του στις Βρυξέλλες χθες βράδυ γιατί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που θα υπέγραφε με την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

 

"Ο Καναδάς παραμένει έτοιμος να υπογράψει αυτή την σημαντική συμφωνία όταν είναι έτοιμη η Ευρώπη", είπε ο Άλεξ Λόρενς, εκπρόσωπος της υπουργού Εμπορίου Κρίστια Φρίλαντ.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 282 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα