ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 3:08:39μ.μ.
20
Μαρτίου

DBRS: Αναβάθμισε της Ελλάδας σε BB (high)

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί παρά τους κινδύνους» σημειώνει ο ξένος οίκος

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από ΒΒ σε ΒΒ (high) προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS ενώ παράλληλα, αναθεώρησε σε σταθερό από θετικό το outlook της ελληνικής οικονομίας.

 

Σύμφωνα με τον οίκο, η αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας αντικατοπτρίζει το γεγονός πως η χώρα παραμένει προσηλωμένη στη συνέχιση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και συνεχίζει την πορεία της προς τον δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Όπως αναφέρει η DBRS, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,3% το 2021 και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στα προ-πανδημίας επίπεδα.

 

Η DBRS εκτιμά πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον πληθωρισμό και την ασθενέστερη εμπιστοσύνη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα οδήγησαν σε μια σοβαρή οικονομική συρρίκνωση το 2020. Το πραγματικό ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 9% λόγω της απότομης μείωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης και των εξαγωγών υπηρεσιών.

 

Το 2021, ο ηπιότερος αντίκτυπος των περιορισμών, η ανάπτυξη του εμβολιαστικού πλάνου και οι καλύτερες από το αναμενόμενο επιδόσεις του τουριστικού κλάδου οδήγησαν σε μια ισχυρή ανάκαμψη.

 

Το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 8,3%, υποστηριζόμενο από την ισχυρή ανάπτυξη των επενδύσεων και των εξαγωγών και την εκτόξευση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 75 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα