ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 - 3:59:59μ.μ.

banner468x60

31
Αυγούστου

Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας: Η ΕΚΤ να λάβει υπόψη τη βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών στη συζήτηση για το QE

«Δεν υπάρχει σπουδή για απόφαση σχετικά με το μέλλον του PEPP» τονίζει ο Βιλερουά ντε Γκαλό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβει υπόψη την πρόσφατη βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών κατά τη συζήτηση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων της (PEPP), διαμήνυσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκαλό.

 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΑΜ, ο Βιλερουά ανέφερε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι χρηματοδοτικές συνθήκες στην Ευρωζώνη βελτιώθηκαν από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιούνιο.

 

«Η συζήτησή μας πρέπει να λάβει υπόψη αυτή τη βελτίωση στις χρηματοδοτικές συνθήκες», είπε.

 

Ο Βιλερουά δήλωσε πως δεν υπάρχει σπουδή για απόφαση σχετικά με το μέλλον του PEPP στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο, γιατί, σε αντίθεση με τη Fed, η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει τις μηνιαίες αγορές της ανάλογα με τις χρηματοδοτικές συνθήκες.

 

Σημείωσε, δε, ότι οι οικονομίες της Γαλλίας και της Ευρωζώνης αναμένεται να επανέλθουν στα προ της πανδημίας επίπεδα στις αρχές του 2022 ή ίσως νωρίτερα.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 56 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα