ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 5:16:46μ.μ.

banner468x60

25
Απριλίου

ΔΝΤ: Απώλειες 150 δις ευρώ στη Μέση Ανατολή λόγω φθηνού πετρελαίου

Με απώλειες εσόδων, ύψους έως και 150 δις δολαρίων, θα βρεθούν αντιμέτωπες οι οικονομίες που εξαρτώνται από το πετρέλαιο και τις εξαγωγές του στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Αυτό συμβαίνει λόγω των χαμηλών πτήσεων του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, όπου από τα 115 δολάρια/βαρέλι στα μέσα του 2014 το πολύτιμο καύσιμο έφθασε να πωλείται στις αρχές του 2016 προς 30 δολάρια. Οι απώλειες εσόδων ασκούν ισχυρές πιέσεις στις οικονομίες χωρών όπως της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ, με ισχυρά ελλείμματα να εμφανίζονται στον προϋπολογισμό του 2015.

 

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της διαμορφωθείσας κατάστασης, τα κράτη αυτά έχουν προωθήσει σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν την περικοπή των επιδοτήσεων στην ενέργεια και την αύξηση της φορολογίας, και φθάνουν μέχρι τον εξωτερικό δανεισμό.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα