ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:33:32μ.μ.
28
Ιανουαρίου

Εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης για τη γαλλική οικονομία – Ο ισχυρότερος εδώ και 52 χρόνια

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανέκαμψε από την κρίση της COVID-19 ταχύτερα από το αναμενόμενο

 

Την πιο ισχυρή ανάπτυξη εδώ και πέντε δεκαετίες κατέγραψε η Γαλλία το 2021, με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να ανακάμπτει από την κρίση της COVID-19 ταχύτερα από το αναμενόμενο,.

 

Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7% τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους ύστερα από ένα ιδιαίτερα ισχυρό τρίτο τρίμηνο όταν ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3,1%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INSEE. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν κατά μέσο όρο ανάπτυξη 0,5% για το τέταρτο τρίμηνο.

 

Για το σύνολο του 2021, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7%, ο ισχυρότερος από το 1969, ύστερα από συρρίκνωση κατά 8% το 2020 όταν τα αυστηρά lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας έπληξαν την οικονομία, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Η οικονομία ανέκαμψε το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς η εμβολιαστική εκστρατεία εντάθηκε και η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της COVID-19.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 56 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα