ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:24:58π.μ.
03
Σεπτεμβρίου

G20: Με το «καλημέρα» επεισόδιο στο αεροδρόμιο - Κινέζος αξιωματούχος διαπληκτίστηκε με τη σύμβουλο ασφαλείας του Μ.Ομπάμα

Ενας Κινέζος αξιωματούχος τα έβαλε με τη σύμβουλο ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου στη χώρα, για τη Σύνοδο της G20.

Εν μέσω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχει επιβάλει η Κίνα για τη Σύνοδο, λίγο μετά από την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους των ΗΠΑ στην Χανγκτζόου, ένας Κινέζος αξιωματούχος προσπάθησε να εμποδίσει την Σούζαν Ράις να περπατήσει προς την αυτοκινητοπομπή, καθώς πέρασε το σχοινί που είχε τοποθετηθεί για τον καθορισμό του χώρου των δημοσιογράφων.


Ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, απευθύνθηκε με οργισμένο τόνο στη σύμβουλο ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, πριν ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας μπει ανάμεσά τους.


Η Ράις απάντησε στον Κινέζο, αλλά οι δημοσιογράφοι, που στέκονταν κάτω από το φτερό του Air Force One δεν κατάφεραν να ακούσουν τι του είπε. Παράλληλα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο αξιωματούχος είχε αντιληφθεί πως η Ράις δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ομπάμα.


Πάντως, ο ίδιος ο Κινέζος αξιωματούχος τα έβαλε και με ένα άτομο από την ομάδα Τύπου του Λευκού Οίκου, ο οποίος έδινε οδηγίες στους ξένους δημοσιογράφους για το πού θα σταθούν για να καταγράψουν την έξοδο του Ομπάμα από το αεροσκάφος.


«Αυτή είναι η χώρα μας. Αυτό είναι το αεροδρόμιό μας», είπε ο Κινέζος, φωνάζοντας θυμωμένος και σε αυτόν τον Αμερικανό αξιωματούχο.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα