ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:59:29π.μ.
11
Ιουνίου

G7: Στο τραπέζι η αναδιανομή 100 δισ. δολαρίων από κεφάλαια του ΔΝΤ

Θα κατευθυνθούν σε χώρες που έχουν πληγεί από την Covid-19

Tην αναδιανομή 100 δισ. δολαρίων από τους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να βοηθήσουν χώρες που πασχίζουν περισσότερο να αντιμετωπίζουν την κρίση COVID-19 εξετάζουν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες του G7, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

 

Το θέμα θα είναι στο τραπέζι όταν οι ηγέτες της G7 συζητήσουν για το πώς να βοηθήσουν τον κόσμο να εξέλθει από την πανδημία στη διάρκεια τριήμερης συνόδου κορυφής στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας που ξεκινά σήμερα.

 

«Οι ΗΠΑ και οι εταίροι μας στην G7 εξετάζουν ενεργά μια παγκόσμια προσπάθεια να πολλαπλασιαστεί ο αντίκτυπος από την προτεινόμενη κατανομή Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) στις χώρες που βρίσκονται περισσότερο σε ανάγκη», ανέφερε το γραφείο του Αμερικανού προέδρου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

 

«Με πιθανό μέγεθος έως 100 δισ. δολάρια, η προτεινόμενη προσπάθεια θα στηρίξει περαιτέρω τις υγειονομικές ανάγκες –συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών— και θα συμβάλλει σε πιο ‘πράσινη’, πιο εύρωστη οικονομική ανάκαμψη στις ευπαθείς χώρες και θα προωθήσει μια πιο ισορροπημένη, διατηρήσιμη και ανοιχτή σε όλους παγκόσμια ανάκαμψη».

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε χθες από τα άλλα κράτη της G7 να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανακατανομή 100 δισεκ. δολαρίων σε SDR στα αφρικανικά κράτη.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 154 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα