ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 11:51:40μ.μ.

banner468x60

01
Οκτωβρίου

Γερμανικά ΜΜΕ: «Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει η Deutsche Bank»

Στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ βρίσκεται η καθίζηση της μετοχής της Deutsche Bank που προκάλεσε πανικό στις αγορές.

Η εφημερίδα Der Tagesspiegel επισημαίνει:  «Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα. Η χρεοκοπία της Deutsche Bank θα ήταν πιο καταστροφική και από την κατάρρευση της Lehman. Οκτώ εκατομμύρια πελάτες έχει η τράπεζα στη Γερμανία, 20 εκατομμύρια παγκοσμίως, μικρούς και μεγάλες καταθέτες και επενδυτές. Θα ήταν θανάσιμο πλήγμα για την τράπεζα εάν αυτοί δεν την εμπιστεύονται πια και αποσύρουν τα χρήματά τους ενώ οι συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες θα ήταν ανυπολόγιστες. Too big to fail - αυτό ισχύει σήμερα όπως και χθες» καταλήγει η εφημερίδα.

 

 «Φαίνεται λες και όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον της Deutsche Bank» υποστηρίζει η εφημερίδα Die Welt και επιχειρηματολογεί: «Παρ’ όλο που τελευταία δεν έχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά την ουσία της κατάστασης, το χρηματοπιστωτικό ινστιτούτο βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο συνδυασμός συνεχώς νέων φημολογιών, πτώσης της τιμής της μετοχής και εντεινόμενης νευρικότητας των επενδυτών και καταθετών μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

 

Το θέμα της εμπιστοσύνης θίγεται και σ’ αυτό το άρθρο: «Για να τερματιστεί η καθοδική πορεία χρειάζεται κάτι περισσότερο από λόγια. Ιδιαίτερα σε έναν κλάδο του οποίου το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι η εμπιστοσύνη. Ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν θα πρέπει να σκεφτεί γρήγορα κάτι για να σταματήσει το ρεύμα του φόβου. Μια γρήγορη και φιλική συμφωνία με τις αμερικανικές υπηρεσίες είναι το κλειδί για να απομακρυνθεί η τράπεζα πάλι από το στόχαστρο».

 

Ωστόσο η εικόνα κατάρρευσης που δείχνει από την αρχή της χρονιάς ο τραπεζικός κολοσσός δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου που ακολουθεί και κατά συνέπεια του γενικότερου μέλλοντός του. Οι μετοχές της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας έχουν σημειώσει βουτιά της τάξης του 57% από τις αρχές του έτους και η τράπεζα έχει χάσει περίπου τα δύο τρίτα της κεφαλαιοποίησης της από τον Οκτώβριο του 2015. Μέσα στον τελευταίο μόνο μήνα, οι απώλειες ξεπερνούν το 23%

 

Πάντως χθες η φημολογία και μόνο ότι επίκειται συμβιβασμός της γερμανικήες τράπεζας με τις αμερικανικές αρχές που θα μειώνει το πρόστιμο που επεβλήθη στην τράπεζα ήταν αρκετός για να ανακάμψει η μετοχή.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το AFP, η Deutsche Bank είναι κοντά σε συμφωνία με τις αμερικάνικες αρχές για την επιβολή προστίμου 5,4 δισ. δολαρίων, αντί για 14 δισ. δολάρια.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 254 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα