×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
07
Οκτωβρίου

Handelsblatt: Ενεση ρευστότητας στη Deutsche Bank ετοιμάζουν μεγάλες γερμανικές εταιρείες

Να προσφέρουν κεφαλαιακές «ενέσεις», εάν αυτό χρειασθεί για τη στήριξη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι αρκετών μεγάλων γερμανικών εταιρειών, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές οι οποίες δεν κατονομάζονται, αναφέρει ότι στην περίπτωση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αγοράσουν μετοχές της γερμανικής τράπεζας για να ενισχύσουν τα διαθέσιμά της. Η κεφαλαιακή ένεση που έχει συζητηθεί κινείται σε ένα μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο καλωσόρισε την παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα. «Η στήριξη της αγοράς για τη Deutsche Bank είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από τη χρήση κρατικού χρήματος», δήλωσε πηγή εν γνώσει των συζητήσεων.

 

Η Χάντελσμπλατ δεν διευκρίνισε τα ονόματα των εταιρειών που συζήτησαν την πιθανότητα στήριξης της Deutsche Bank με τον τρόπο αυτό. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διασώσει τη Deutsche Bank.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 265 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)