ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:08:27μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Ιανουαρίου

Η Βρετανία απειλεί την Ευρώπη ότι θα γίνει φορολογικός παράδεισος

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι, εάν δεν υπάρξει μία «ολοκληρωμένη εμπορική σχέση» μετά το Brexit, η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να βρει τρόπους ώστε η χώρα να παραμείνει ανταγωνιστική.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο Φίλιπ Χάμοντ τονίζει ότι η Βρετανία διαθέτει ήδη ένα ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα το οποίο «δεν είναι ενδεικτικό μίας κούρσας προς τα κάτω», ενός ανταγωνισμού για τη θέσπιση όλο και χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών.

 

«Πρέπει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να έχουμε μία ολοκληρώμενη εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους κοντινότερους γείτονές μας», είπε.

 

«Αλλά, εάν δεν μπορούμε να το επιτύχουμε, τότε θα αναγκασθούμε να βρούμε άλλους τρόπους για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, διότι η πρώτιστη υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ότι ο λαός μας θα είναι σε θέση να διατηρήσει το βιοτικό του επίπεδο».

 

Αυτός είναι ο εκβιασμός που ανέπτυξε ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών και προ ημερών, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν η Bρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εκφωνήσει την ομιλία της για την στρατηγική στο Brexit.

 

Ο εκβιασμός ήταν σαφής: Αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πετύχει «καμία πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά», τότε η χώρα θα μπορούσε «να αλλάξει οικονομικό μοντέλο» για να «ξανακερδίσει την ανταγωνιστικότητα», όπως απείλησε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

 

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος προτιμάει να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο «σε ένα σύστημα φορολογίας ...και ευρωπαϊκών ρυθμίσεων». Αλλά αν αυτό δεν συμβεί, «οι Βρετανοί δεν θα πάνε για ύπνο», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 289 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα