ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 11:49:48μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
24
Νοεμβρίου

Ινδία: Γραμμή πίστωσης 3,07 δισ. δολάρια στους αγρότες

Η ινδική κυβέρνηση πρόσφερε την Τέταρτη γραμμή πίστωσης για να στηρίξει εκατομμύρια αγροτών που έχουν μείνει χωρίς ρευστό, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αγροτική παραγωγή μετά από δύο χρονιές ξηρασίας.

Στις 8 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός της χώρας Narendra Modi, κατάργησε τα χαρτονομίσματων των 500 και 1.000 ρουπίων, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή.

 

Η απόσυρση των δύο μεγαλύτερων σε αξία χαρτονομισμάτων έχει σαν στόχο να εντοπίσει αδήλωτα εισοδήματα και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Οι πολίτες που θα ανταλλάξουν τα χρήματα, θα αφήσουν πολύτιμα ίχνη για τις φορολογικές αρχές. Oι τράπεζες θα πρέπει να ενημερώσουν τις φορολογικές αρχές για οποιονδήποτε καταθέσει πάνω από 250.000 ρουπίες (3.765 δολάρια).

 

Η Κρατική Τράπεζα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (NABARD) της χώρας θα προσφέρει 210 δισ. ρουπίες (3,07 δισ. δολάρια) σε αγροτικά δάνεια για να βοηθήσει την αγορά σπόρων και λιπασμάτων.

 

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε επίσης μέτρα για την τόνωση των ψηφιακών συναλλαγών.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Shaktikanta Das, ανέφερε ότι η NABARD θα μεταφέρει τα χρήματα σε συνεργατικές τράπεζες, οι οποίες θα χορηγήσουν δάνεια στους αγρότες.

 

Όπως τόνισε, πάνω από το 40% των αγροτών λαμβάνουν τα δάνεια τους από συνεργατικές τράπεζες. «Το μέτρο αυτό θα διασφαλίσει μια ομαλή ροή πίστωσης στους αγρότες» σημείωσε.

 

Τη Δευτέρα, η κεντρική τράπεζα της Ινδίας χαλάρωσε τους κανονισμούς για την χορήγηση δανείων στους αγρότες, επιτρέποντας στην NABARD να εκταμιεύσει το ποσό στις συνεργατικές τράπεζες.

 

 

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 201 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα