ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:30:24π.μ.
06
Φεβρουαρίου

Κατρακυλά η τουρκική λίρα: Υποχώρησε σε νέο χαμηλό ρεκόρ

Έφτασε έως το επίπεδο των 18,85 έναντι του δολαρίου

 

Σε νέο χαμηλό ρεκόρ υποχώρησε τη Δευτέρα η τουρκική λίρα και οι τουρκικές χρηματιστηριακές αγορές κατακρημνίστηκαν καθώς η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της Τουρκίας ήρθε να προστεθεί στις πιέσεις που ασκούνται στη χώρα από το ισχυρό δολάριο, τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τον υψηλό πληθωρισμό.

 

Η λίρα υποχώρησε έως το επίπεδο των 18,85 έναντι του δολαρίου στην αρχή της συνεδρίασης πριν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της. Ο γενικός δείκτης στο τουρκικό χρηματιστήριο υποχώρησε έως και 4,6%, με τις τράπεζες να καταγράφουν βουτιά άνω του 5% πριν ανακτήσουν μέρος των απωλειών με ορισμένους σημαντικούς δείκτες να σημειώνουν πτώση περίπου 2,5% γύρω στις 11:10 ώρα Ελλάδας.


«Τα τραγικά γεγονότα με το νότιο τμήμα της Τουρκίας να πλήττεται από ισχυρό σεισμό είναι πηγή επιπλέον αβεβαιότητας ενόψει των κρίσιμων εκλογών που το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν τον Μάιο», δήλωσε ο Πιοτρ Μάτις, αναλυτής στην In Touch Capital Markets σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 47 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα