ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 - 11:23:37π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Αυγούστου

Oι 20 μεγαλύτεροι επενδυτές του κόσμου ψάχνουν το μέλλον της οικονομίας -Ανάμεσά τους ένας Ελληνας

Την ανησυχία και την αβεβαιότητά τους για την παγκόσμια οικονομία εξέφρασαν 20 από τους σημαντικότερους Αμερικανούς επενδυτές, σε συνάντηση που είχαν στο κλειστό κλαμπ του Southampton της Νέας Υόρκης.

Το παρών σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με την «Καθημερινή», έδωσε και ένας Ελληνας, ο Στέλιος Ζαββός, CEO της Zeus Capital Management που επενδύει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που μετείχαν στο γεύμα, το οποίο έχει πάρει τη μορφή ετήσιας συνάντησης ήταν ο Ερικ Σμιντ, CEO της Google, ο Μπάιρον Βίεν, αντιπρόεδρος της Blackstone ο Τζορτζ Σόρος και πολλοί ακόμη.

 

Οι μετέχοντες στο γεύμα εξέφρασαν αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς πλην των ΗΠΑ δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια ανάκαμψης, αλλά και για την αποσταθεροποίηση τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ευρώπη, ενόψει εκλογών και δημοψηφισμάτων.

 

Στο γεύμα συζητήθηκε όμως και η Ελλάδα, με τον Στέλιο Ζαββό να τονίζει ότι έχει αποφευχθεί το Grexit, αλλά χρειάζεται η εφαρμογή τολμηρών μεταρρυθμίσεων για να μπορεί η χώρα μας να προσδοκά ανοδική πορεία από το 2017. Ο κ. Ζαββός ανέλυσε και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η μεταναστευτική κρίση, ενώ αναφέρθηκε και στις «εύθραυστες» ισορροπίες της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα