ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:50:39μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
16
Φεβρουαρίου

OΟΣΑ: Η οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας παραμένει αδύναμη

Εκθεση για την ιταλική οικονομία εξέδωσε ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη στην Ευρώπη στην οποία αναφέρει πως η ανάκαμψη της χώρας παραμένει αδύναμη λόγω του χαμηλού επιπέδου επενδύσεων και της δύσκολης διεθνούς κατάστασης.

Οσον αφορά το 2017 ο οργανισμός προβλέπει αύξηση του 1% του ΑΕΠ και ιδίου ποσοστού για το 2018. Παράλληλα τονίζει ότι είναι σημαντικό να συνεχισθεί η τραπεζική εξυγίανση, όπως και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

 

«Η έκθεση αυτή έχει μια ορθώς κριτική προσέγγιση εκεί που χρειάζεται, και ενθαρρυντική εκεί που, επίσης, είναι χρήσιμη», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν αποτελέσματα, αλλά παραμένουν σημαντικές προκλήσεις» τόνισε, από την μεριά του, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού 'Ανχελ Γκουρία. Ανέφερε επίσης ότι «η όλη διαδικασία μεταρρύθμισης πρέπει να προάγεται και με τις μεταρρυθμίσεις των μεταρρυθμίσεων, διότι τα θετικά αποτελέσματα δεν πετυχαίνονται, πάντα, την πρώτη φορά».

 

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν σημείωσε ότι: «Η προσέγγιση της Ιταλίας σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει αλλάξει» διότι «ο στόχος δεν είναι μόνο να εξασφαλισθούν έσοδα, αλλά και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της όλης διαχείρισης των επιχειρήσεων, οι οποίες δέχονται, από την αγορά, σημαντικό κέντρισμα». Παράλληλα, τέλος κατέστησε σαφές ότι και στο μέλλον, όπως συνέβη μέχρι τώρα, το κράτος θα διατηρήσει τον έλεγχο των εταιριών που ιδιωτικοποιούνται.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 243 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα