ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 5:41:51μ.μ.

banner468x60

10
Μαρτίου

Προς υποβάθμιση από το ΔΝΤ η παγκόσμια ανάπτυξη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ίσως υποβαθμίσει περαιτέρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός του σύμβουλος Χοσέ Βινάλς, καλώντας τους φορείς χάραξης πολιτικής να λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα για να τονώσουν τις οικονομίες τους.

Τον Ιανουάριο, το Ταμείο προέβλεψε ότι η παγκόσμια οικονομία θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 3,4% το 2016 και 3,6% το 2017, έχοντας αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις του Οκτωβρίου και για τα δύο αυτά χρόνια κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας.

 

«Είναι πολύ πιθανό ότι έως την ώρα που θα φθάσουμε για τις εαρινές συναντήσεις τον επόμενο μήνα ίσως υπάρξει περαιτέρω πτωτική αναθεώρηση τις προβλέψεις μας», δήλωσε ο Βινάλς σε εκδήλωση που διοργάνωσε η κεντρική τράπεζα της Ινδίας.

 

«Το κόστος της αδράνειας θα είναι δαπανηρό σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη», δήλωσε ο Βινάλς. «Θα υποστηρίξω ότι οι διακεκριμένοι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για τη χάραξη της πολιτικής χρειάζεται να υιοθετήσουν επειγόντως περισσότερο ολοκληρωμένα και συντονισμένα μέτρα πολιτικής για να ενισχύσουν την ανάπτυξη και να διαχειριστούν τα χρηματοοικονομικά τρωτά σημεία».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα