Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Μαρτίου

Τι συμβαίνει με το «σφυροκόπημα» στην Deutsche Bank – Η μετοχή είχε απώλειες 15%

Αναλυτές περιγράφουν την κατάσταση

 

Η Deutsche Bank προκαλεί έντονο προβληματισμό στην αγορά από το σφυροκόπημα που δέχεται, με δύο αναλυτές να περιγράφουν το μέλλον που θα προκύψει από τις αναταράξεις στη γερμανική τράπεζα.

 

Συγκεκριμένα, η μετοχή της κατέγραψε απώλειες έως και 15%, ενώ με βάση το πρακτορείο Reuters, η απόδοση στα ομόλογα είναι διπλάσια σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν.

 

Στο bloomberg.com μίλησε ο Stuart Graham αναλυτής της Autonomous Research και δήλωσε πως «οι επενδυτές έχουν ανησυχίες για την έκθεση της Deutsche Bank στο real estate των ΗΠΑ αλλά και στην αγορά των παραγώγων».

 

Εντούτοις, ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της Deutsche Bank. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Η Deutsche δεν είναι η επόμενη Credit Suisse».

 

Επίσης, ο Paul de la Baume, στρατηγικός αναλυτής της FlowBank, δήλωσε ότι «είναι μια ξεκάθαρη περίπτωση όπου η αγορά πρώτα πουλάει και μετά κάνει ερωτήσεις. Εξακολουθεί να υπάρχει μια τεράστια ανησυχία ότι η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα risk off επεισόδιο στις αγορές».

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)