ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 - 9:34:50π.μ.

banner468x60

03
Μαΐου

«Τιμωρία» από τη Κομισιόν: «Πρόστιμο 250.000 ευρώ ανά άτομο στις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες»

Οικονομική επιβάρυνση 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα φέρεται πως θα αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να μοιραστούν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, «η τιμωρητική ρήτρα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία της προτεινόμενης αναθεώρησης του λεγόμενου κανονισμού ασύλου του Δουβλίνου», που αναμένεται να αποκαλυφθεί την Τετάρτη.

Αυτό αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Κομισιόν να διασώσει το σύστημα ασύλου, το οποίο καταρρέει από την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.


Η πολιτική, που θέλουν να προωθήσουν οι Βρυξέλλες, αποσκοπεί στο να μετατοπιστεί το βάρος από χώρες όπως η Ελλάδα σε ενδεχόμενη μελλοντική κρίση, κυρίως βάσει ενός συστήματος που μοιράζει τους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη.


Ο μηχανισμός αυτός υποστηρίζεται από μία υψηλή ρήτρα, σε περίπτωση που ορισμένες χώρες δεν επιθυμούν τη μετεγκατάσταση αιτούντων ασύλου για μια προσωρινή περίοδο.


Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται τέσσερις αξιωματούχους που γνωρίζουν την πρόταση, το ποσό θα καθοριστεί στα 250.000 ανά αιτούντα άσυλο, τονίζοντας, ωστόσο, πως το ύψος της ρήτρας μπορεί να προσαρμοστεί κατόπιν συζητήσεων.


«Το μέγεθος της συνεισφοράς μπορεί να αλλάξει, αλλά η ιδέα είναι πως θέλουν να το κάνουν να φανεί σαν κύρωση», λέει ένας αξιωματούχος, ενώ ένας άλλος τονίζει πως η σε κάθε περίπτωση η τιμή της μη υποδοχής προσφύγων θα είναι εκατοντάδες ευρώ.


Οι προτάσεις έχουν σχεδιαστεί εν μέρει για να διορθώσουν τα κίνητρα γύρω από τις ποσοστώσεις μεταναστών, που έχουν αποτύχει να εφαρμοστούν. Η πρόταση της Κομισιόν, όπως αναφέρουν οι FT, βασίζεται στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης της ΕΕ να μεταφέρει 160.000 πρόσφυγες, που μετά βίας έχει ανακατανεμηθεί το 1%.


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρνούνται να πουν αν κάτι τέτοιο είναι νομικά δυνατό για χώρες εκτός Σένγκεν, όπως η Βρετανία και το Δουβλίνο, με την πρόταση να σημειώνει πως οι χώρες αυτές δεν υποχρεούνται να παραμείνουν εντός του κανονισμού του Δουβλίνου.

 

ft 20

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 170 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα