×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
26
Ιουνίου

Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών: Οι ηγέτες της Ευρωζώνης εμποδίζουν την ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα

Παρά το γεγονός ότι μια καλύτερη οικονομία βοηθάει τις παγκόσμιες τράπεζες να αλλάξουν πορεία, μία δεκαετία μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης,

οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ εμποδίζουν την ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements -BIS).

 

«Ο χρηματοοικονομικός τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σταδιακά βελτιωμένο περιβάλλον, που περιέχει προκλήσεις» παρατηρεί στην ετήσια αναφορά της η BIS, η οποία λειτουργεί ως φόρουμ για τους κεντρικούς τραπεζίτες.

 

«Η μεσοπρόθεσμη οικονομική πρόβλεψη είναι θετική, καθώς ο χρηματοοικονομικά αντίθετος άνεμος έχει μεταστραφεί σε ούριο άνεμο για αρκετές προηγμένες οικονομίες» τονίζεται στην ίδια αναφορά.

 

Οι τράπεζες θα πρέπει να αξιοποιήσουν το «αναπτυξιακό τους μέρισμα» προκειμένου να αυξήσουν την αντοχή τους έναντι καταστάσεων έκτακτης ανάγκης των αγορών, αλλά και να αναδιοργανώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Μία βελτιωμένη οικονομία θα σταματήσει την αύξηση των προβληματικών δανείων (NPLs), για τα οποία οι πληρωμές των δόσεών τους έχουν καθυστερήσει.

 

«Με δεδομένα τα παραπάνω, τα τραπεζικά συστήματα σε ορισμένες χώρες παραμένουν ευάλωτα στο ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης της ποιότητας των πιστώσεων. Σε μια σειρά από χώρες της ζώνης του ευρώ, για παράδειγμα, το μερίδιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει πεισματικά υψηλό» επισημαίνει η ίδια αναφορά.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 379 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)