ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:32:59π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
10
Αυγούστου

Βρετανία: Ανοδο καταγράφουν οι τιμές των βρετανικών ομολόγων

Οι τιμές των βρετανικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας νωρίτερα σήμερα ότι τα ομόλογα που δεν κατάφερε να αγοράσει χθες στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα αποκτηθούν κάποια άλλη στιγμή στη διάρκεια του δεύτερου μισού του εν λόγω εξαμηνιαίου προγράμματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Αντίστοιχα, οι αποδόσεις των 10ετών και 30ετών τίτλων υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μετά την ανακοίνωση της τράπεζας αναφορικά με τη χθεσινή συναλλαγή, την πρώτη που δεν καλύφθηκε από τότε που η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το 2009.


"Το γεγονός ότι η Τράπεζα της Αγγλίας δεν ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές υποδηλώνει ότι δεν ανησυχούν", δήλωσε στο Bloomberg ο Σάιμον Πεκ, αναλυτής στην Royal Bank of Scotland. "Η Τράπεζα της Αγγλίας θα είναι σε θέση να συνεχίσει το πρόγραμμά της σύμφωνα με το σχεδιασμό. Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων υποχωρούν λόγω της δυναμικής μεταξύ προσφοράς και ζήτησης".

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε στις 4 Αυγούστου μια σειρά μέτρων προκειμένου να θωρακίσει τη Βρετανία από τις επιπτώσεις της απόφασής της να αποχωρήσει από την ΕΕ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αύξηση των αγορών ομολόγων κατά 60 δισεκ. λίρες για διάστημα έξι μηνών. Σήμερα, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να προχωρήσει στην τρίτη κατά σειρά αγορά ομολόγων στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.


Χθες, ανακοίνωσε ότι έλαβε προσφορές για πώληση ομολόγων 1,118 δισεκ. λιρών με διάρκεια άνω των 15 ετών, ποσό κατά 52 εκατ. ευρώ χαμηλότερο συγκριτικά με το στόχο της για 1,17 δισεκ. λίρες. Σήμερα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα "ενσωματώσει" το ποσό αυτό "κατά το δεύτερο μισό του τρέχοντος εξαμηνιαίου προγράμματος αγορών", με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται στις 3 Νοεμβρίου.


Στις 11:40 ώρα Ελλάδας, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 5 μονάδες βάσης, ή 0,05%, στο 0,532%, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,529%. Οι αποδόσεις των 30ετών τίτλων μειώθηκαν κατά 9 μονάδες βάσης στο 1,30%.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα