ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 5 Οκτωμβρίου 2023 - 2:15:40π.μ.

banner468x60

12
Οκτωβρίου

Βρετανία: Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία

Συρρικνώθηκε απρόσμενα τον Αύγουστο

 

H βρετανική οικονομία φαίνεται να οδεύει σε ύφεση καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι συρρικνώθηκε απρόσμενα τον Αύγουστο, γεγονός που αποτυπώνει την πρόκληση που αντιμετωπίζει η πρωθυπουργός Λιζ Τρας στην προσπάθειά της να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για επιτάχυνση της ανάπτυξης.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία στη μεταποίηση και οι εργασίες συντήρησης στα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου της Βόρειας Θάλασσας συνέβαλαν σε πτώση κατά 0,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από τον Ιούλιο και τα στοιχεία έδειξαν με ποιο τρόπο το άλμα στον πληθωρισμό πλήττει τους καταναλωτές. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μηδενική ανάπτυξη.

 

Η αύξηση του ΑΕΠ τον Ιούλιο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 0,1% από το 0,2% και στους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3%, στην πρώτη πτώση του από τις αρχές του 2021 όταν η χώρα βρισκόταν εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 99 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα