ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 6:39:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Νοεμβρίου

11 τα ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση

Έντεκα είναι τα ισοδύναμα στα οποία κατέληξε η κυβέρνηση,

προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.  

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού, η κυβέρνηση έχει βρει τη λύση με 11 ισοδύναμα, τα οποία στο άθροισμά τους αναμένεται να αποφέρουν 300 εκατομμύρια ευρώ.   Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει διαβεβαίωση από κυβερνητικά στελέχη ότι αυτά τα 11 μέτρα δεν θα θίγουν τα οικογενειακά εισοδήματα. Έτσι, φαίνεται για παράδειγμα ότι αποκλείεται η επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι ή η αύξηση των τελών κυκλοφορίας ως ισοδύναμα μέτρα.  

 

Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι δανειστές θεωρούν τα ισοδύναμα αξιόπιστα. ενώ μένει επίσης να διευκρινιστεί τι είδους αύξηση ΦΠΑ υπάρχει στην 11άδα που να μην πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.   Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί από τα κρατικά ταμεία περίπου 13,5 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου 4,5 δισ ευρώ το μήνα, όταν τους πρώτους εννιά μήνες του έτους οι φόροι που έμπαιναν στα κρατικά ταμεία δεν ξεπερνούσαν τα 3,3 δισ ευρώ κατά μέσο όρο.  

 

Αναλυτικά, μόνο για την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, θα πρέπει να πληρωθούν 2 δισ ευρώ, ενώ οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ μέχρι τέλος του έτους αντιστοιχούν σε άλλα 1,6 δισ ευρώ. Παράλληλα από τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να εισπράξει πάνω από 7,6 δισ ευρώ.  

 

Σε ό,τι αφορά τα "κόκκινα" δάνεια, η κυβέρνηση επιμένει ότι θα αναζητήσει πολιτική λύση και το θέμα αναμένεται να τεθεί στις επαφές που θα έχει η ελληνική πλευρά με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Μοσκοβισί που έρχεται στην Αθήνα.   Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, παύει να ισχύει το μορατόριουμ για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, με εξαίρεση την α' κατοικία.

 

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 122 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα