ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 12:04:30μ.μ.

banner468x60

09
Απριλίου

ΑΑΔΕ: Νέα έφοδος σε αποθήκη για τους παράνομους διαλύτες – Δεσμεύτηκαν άλλοι τέσσερις τόνοι με το λαθραίο υλικό

Το ποσό των διαφυγόντων φόρων που αναλογεί προσδιορίζεται άνω των 550.000 ευρώ

Συνεχίζονται οι έρευνες των ράμπο της ΑΑΔΕ, με στόχο να βρουν την άκρη του νήματος στο κύκλωμα με τους λαθραίους διαλύτες νόθευσης βενζίνης, που εντόπισαν χθες, στο λιμάνι της Πάτρας.

 

Θυμίζουμε πως οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου Πάτρας και Ηγουμενίτσας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και η Οικονομική Αστυνομία με τις οδηγίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) αξιοποίησαν πληροφορίες της EUROPOL για ύποπτο βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε διαλύτες νόθευσης βενζίνης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ανέμεναν το παράνομο φορτίο στα κατάλληλα σημεία εισόδου και προορισμού και τελικά προέβησαν σε έλεγχο και δέσμευση των βυτιοφόρων, στο λιμάνι της Πάτρας. Δείγματα διαλυτών εστάλησαν στο Γενικό Χημείο για ανάλυση. Παράλληλα, υπό τις οδηγίες του ΣΕΚ, η Οικονομική Αστυνομία μετέβη στους παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη των παράνομων δεξαμενών.

 

Το ποσό των διαφυγόντων φόρων που αναλογεί και αντιπροσωπεύει την απώλεια εσόδων για το δημόσιο, προσδιορίζεται άνω των 550.000 ευρώ και πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα διαλυτών, που έχει ποτέ εντοπιστεί.

 

Σήμερα οι ελεγκτές έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις, όπου προοριζόταν το φορτίο με τους διαλύτες, στο Σχηματάρι, παρουσία Εισαγγελέα.

 

Εκεί, βρήκαν δεξαμενές με διαλύτες βάρους τεσσάρων τόνων, δεξαμενές με καθαρή βενζίνη και δεξαμενές, όπου αποθηκευόταν το μείγμα, το οποίο στη συνέχεια διοχετευόταν στα πρατήρια.

 

 

Τα μηχανήματα άντλησης, η γεννήτρια και οι διαλύτες δεσμεύτηκαν και μεταφέρονται για φύλαξη σε ειδικές εγκαταστάσεις, με την άδεια του Εισαγγελέα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 11 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα