ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 3:05:01π.μ.
20
Απριλίου

«Αλαλούμ» σε Κεφαλαιαγορά και Χρηματιστήριο με την αύξηση της Πειραιώς

Σύγχυση επικρατεί από το πρωί στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τη διαδικασία εγγραφών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, με τις χρηματιστηριακές εταιρείες να μη μπορούν να λάβουν υπεύθυνη ενημέρωση για σημαντικές πτυχές της διαδικασίας.

Από την πλευρά τους στελέχη του Χρηματιστηρίου παραπέμπουν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που θα συζητήσει το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης.

 

Ωστόσο, διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άλλαξε ώρα, καθώς υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα που αφορούν στο δελτίο της αύξησης και επέβαλαν τροποποιήσεις από την πλευρά της τράπεζας.

 

Μέσα σε αυτό το εποπτικό αλαλούμ, που γεννά ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθείται, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Αμερικάνος επενδυτής Τζόν Πόλσον έχει ήδη δεσμευθεί να επενδύσει 265 εκατ. ευρώ στην ιδιωτική τοποθέτηση, κάτι που θα ανεβάσει το ποσοστό του στην Πειραιώς στα επίπεδα του 18% από 4,61% σήμερα.

 

Παρόμοιες διαρροές γίνονται και για τη συμμετοχή άλλων επενδυτών στη διαδικασία, χωρίς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει επέμβει για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

 

Τέλος, η τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει κλειδώσει στο limit down και σημειώνει πτώση 29,97%, στα 2,3460 ευρώ.

 

 

Αθανάσιος Κουκάκης

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 92 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα