ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 6:09:07μ.μ.

banner468x60

07
Δεκεμβρίου

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο LNG

Εμβαθύνονται οι σχέσεις συνεργασίας, στον τομέα της ενέργειας, με τις γειτονικές χώρες

Τη δυνατότητα των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου να δράσουν ως εγγυητές της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή και στην Ευρώπη και να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα στο πλαίσιο της Στρατηγικής του RepowerEU επεσήμανε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, στην 8η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Κάιρο, υπό την προεδρία της υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσας Πηλείδη.

 

Η κυρία Σδούκου που εκπροσώπησε τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και συνοδευόταν από τον Δρ Θεόδωρο Τσακίρη, συντονιστή Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής στο γραφείο του υπουργού, επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο LNG στην περιοχή. Επιπλέον, σημείωσε ότι εμβαθύνονται οι σχέσεις συνεργασίας, στον τομέα της ενέργειας, με τις γειτονικές χώρες μέσα από την προώθηση μιας σειράς στρατηγικών υποδομών όπως τα τερματικά επαναεριοποίησης της Ρεβυθούσας και της Αλεξανδρούπολης και τους αγωγούς ΤΑΡ, IGB και IGNM αλλά και τον στρατηγικής σημασίας αγωγό EastMed.

 

Η κυρία Σδούκου επίσης τόνισε τη σπουδαιότητα που θα έχει η απανθρακοποίηση του φυσικού αερίου της περιοχής για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση του ρόλου του φυσικού αερίου ως καυσίμου μετάβασης αλλά και την ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου. Κατά την κυρία Σδούκου η σταδιακή μείωση με στόχο την τελική εξάλειψη των διαρροών και της καύσης μεθανίου σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, μεταφοράς και κατανάλωσης φυσικού αερίου, θα πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα του Οργανισμού.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 13 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα