ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 - 2:31:14π.μ.

banner468x60

03
Ιουνίου

Ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο με αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ανάπτυξη 0,4% αντί για ύφεση 0,5%, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 15/5, αποτυπώνεται για το πρώτο τρίμηνο του 2017 στα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει στη σημερινή της ανακοίνωση ότι η αλλαγή στις εκτιμήσεις (σε σχέση με την 1η ανακοίνωση της 15ης Μαΐου) είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στοιχείων που τώρα είναι διαθέσιμα.

 

Παράλληλα, τονίζει πως τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μηνιαία στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών μηνός Μαρτίου ή από τριμηνιαία δεδομένα, όπως είναι οι δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων υπηρεσιών και τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού.

 

Η Στατιστική Αρχή προχώρησε και σε αναθεώρηση των στοιχείων για τα προηγούμενα τρίμηνα του 2016: το τέταρτο τρίμηνο του 2016 εκτιμάται ότι έκλεισε με 1% ύφεση έναντι 1,1% προηγουμένως, ενώ ανάλογες διορθώσεις υπάρχουν για τα προηγούμενα τρίμηνα του έτους.

 

Μεγάλη αύξηση επενδύσεων

 

Τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν για το πρώτο τρίμηνο του 2017 μεγάλη αύξηση στις επενδύσεις κατά 13,6%, αύξηση κατά 1,7% της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και του ιδιωτικού τομέα γενικότερα, αλλά μείωση κατά 0,6% στα φορολογικά έσοδα.

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 289 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα