ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 1:50:39μ.μ.
11
Αυγούστου

Ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας μπαίνουν σε ηλεκτρονικό κλοιό

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Σε εφαρμογή οι διαδικτυακές υπηρεσίες «Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας (Α.Α.Δ.Ε.)» και «Στοιχεία Κατάστασης και Ασφάλισης Οχημάτων (Α.Α.Δ.Ε.)».

 

Δε θα τη γλιτώνουν πλέον οι οδηγοί οχημάτων ΙΧ που δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ή κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να τα έχουν ασφαλίσει. Η ΑΑΔΕ, το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα «στριμώχνουν» ηλεκτρονικά τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν πληρωμένα τέλη για το τρέχουν έτος ή τα προηγούμενα χρόνια. Το ίδιο θα ισχύει σύμφωνα με απόφαση του Κυριάκου Πιερρακάκη και για τα οχήματα που ενώ έχουν δηλωθεί σε ακινησία κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους.

 

Για τα αυτοκίνητα με απλήρωτα τέλη θα μπλοκάρεται αυτόματα η μεταβίβασή τους. Ειδικότερα με την απόφαση Πιερρακάκη προβλέπεται ότι στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αδειών Κυκλοφορίας» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διατίθεται η διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας (Α.Α.Δ.Ε.)».

 

Παράλληλα, μέσω του ΚΕ.Δ. στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αδειών Κυκλοφορίας» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διατίθεται η διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Κατάστασης και Ασφάλισης Οχημάτων (Α.Α.Δ.Ε.)».

 

Μέσα από τις διαδικτυακές υπηρεσίες αντλούνται πληροφορίες για την υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών για τη μεταβίβαση οχημάτων και την χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας οχήματος λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράς στο gov.gr για τους πολίτες και τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών.

 

Επιπλέον προβλέπεται η διάθεση από την ΑΑΔΕ της υπηρεσίας «Στοιχεία Κατάστασης και Ασφάλισης Οχημάτων (Α.Α.Δ.Ε.)» με τη μέθοδο «Στοιχεία Κατάστασης (ΚΙΝΗΣΗ-ΑΚΙΝΗΣΙΑ κ.λπ.) και Ασφάλισης Οχημάτων με δεδομένο τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος (getVehicleInsurance)», μέσω του ΚΕ.Δ. στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov. gr» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 103 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα