ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:30:56μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
14
Ιουνίου

Από «κόσκινο» οι επιστροφές φόρων- Αυστηρότεροι οι συμψηφισμοί οφειλών

Από το «κόσκινο» της εφορίας περνούν πλέον οι επιστροφές στους φορολογούμενους, καθώς ενεργοποιούνται άμεσα οι αυτόματοι συμψηφισμοί των ποσών που δικαιούνται με τυχόν χρέη προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι δημόσιες υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων ή άλλων τίτλων είσπραξης θα προχωρούν σε συνεργασία με τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία σε αυτόματους συμψηφισμούς των χρηματικών ποσών που δικαιούνται να εισπράξουν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις πρώτα με τις οφειλές τους προς τη φορολογική διοίκηση και στη συνέχεια με τυχόν οφειλές τους προς τα ταμεία.

 

Βάσει των διατάξεων του Ν.4446/2016, που θέτει άμεσα σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, οι αρμόδιες για τις πληρωμές δαπανών δημόσιες υπηρεσίες όταν καλούνται να εξοφλήσουν οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες πρέπει να ακολουθούν τα εξής βήματα:

 

  • Να αναζητούν αυταπάγγελτα από το σύστημα TAXISnet αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας ακόμα και αν τα προς πληρωμή ποσά είναι χαμηλότερα από 1.500 ευρώ, που είναι το όριο πάνω από το οποίο προβλέπεται κανονικά η υποχρέωση προσκόμισης ενημερότητας. Σε περίπτωση μη έκδοσης λόγω ύπαρξης οφειλής, η υπηρεσία υποβάλει αίτημα αυτόματου συμψηφισμού.
  • Να απαιτούν από τους δικαιούχους των χρηματικών ποσών την προσκόμιση αποδεικτικών ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι να υπάρξει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των υπηρεσιών πληρωμών με τον ΕΦΚΑ, οπότε τα αποδεικτικά αυτά θα μπορούν να αναζητούνται αυταπάγγελτα.

 

 


πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 247 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα