ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 2:09:50π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
23
Ιουλίου

Άρχισαν τα όργανα: Η τρόικα ζητάει μειώσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους

Άρχισαν τα όργανα... Η τρόικα ακόμη δεν ήρθε και ζητάει αλλαγές στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις Χριστόφορος Βερναδάκης εάν τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές γίνουν αποδεκτά, τότε αναμένεται να μεγαλώσει ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο διαρρέεται πως εαν προωθηθούν μειώσεις στις κατώτερες αποδοχές και αυξήσεις στις ανώτερες, ενώ οι αλλαγές, σύμφωνα με την Ημερησία θα είναι της τάξης του 5-10%. Το υπουργείο σε πρώτη φάση θα αναζητήσει ισοδύναμα ενώ σε πρώτη φάση θα εξετάσει την ένταξη των επιδομάτων - κυρίως των ειδικών μισθολογίων - στον μισθό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων καθώς η επιδοματική πολιτική είχε επίπτωση στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων, για τις οποίες υπήρχε προγραμματισμός ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτές θα γίνουν κανονικά.

 

Συγκεκριμένα έχουν ήδη δρομολογηθεί 2.771 προσλήψεις. Σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνεται το νέο προσωπικό των νοσοκομείων που θα προσληφθεί, καθώς οι κύριες προσλήψεις για φέτος θα είναι στο χώρο της υγείας. Οι επαναπροσληφθέντες είναι 5312, οι οποίοι θα αφαιρούνται από το όριο των προσλήψεων που θα έχει δικαίωμα η ελληνική πλευρά να πραγματοποιεί, έως το 2019.

 

 

 

πηγή: defencenet.gr

Διαβάστηκε 167 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα