ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 12:31:34μ.μ.
23
Μαΐου

Δόση έως και 11,5 δισ. ευρώ περιμένει η κυβέρνηση στο Eurogroup

Με στόχο την εκταμίευση της αυξημένης δόσης, αλλά και το θέμα χρέους, προσέρχεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκης, στο Euroworking Group (EWG). Η σημερινή συνεδρίαση είναι ουσιαστικά αυτή που θα καθορίσει τις αποφάσεις τις οποίες θα κληθεί να λάβει αύριο το Eurogroup.

Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι το EWG θα εισηγηθεί και το Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση δόσης που θα κυμαίνεται μεταξύ 9 και 11,5 δισ. ευρώ. Περί τα 5,7 δις ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας προς το εξωτερικό και τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούν σταδιακά και σε δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στο εσωτερικό της χώρας.

 

Η κυβέρνηση περιμένει ακόμη αποφάσεις της ΕΚΤ που αφορούν στην επαναφορά του waiver, δηλαδή του κανονικού καθεστώτος παροχής φθηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

 

Για το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συνεχίζουν να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup δεν αναμένεται να λάβει κάποια απόφαση που θα κλείνει το ζήτημα. Πάντως στο θέμα του χρέους το ενδεχόμενο επίτευξης πολιτικής συμφωνίας στη συνεδρίαση της 24ης Μαϊου, είναι πιθανό

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα