ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:56:22μ.μ.
05
Αυγούστου

Εφορία: Ηλεκτρονικό κυνήγι 4,7 εκατ. οφειλετών από το Σεπτέμβριο

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί το Eispraxis που φέρνει ηλεκτρονικό φακέλωμα οφειλετών και αυτόματες κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο

 

Nέα όπλα στη μάχη είσπραξης των δημοσίων εσόδων με έμφαση σε όσους έχουν τη δυνατότητα αλλά σφυρίζουν αδιάφορα στην προοπτική είτε εξόφλησης των οφειλών τους είτε ρύθμισής τους ρίχνει στη μάχη η ΑΑΔΕ. Ο λόγος για το νέο σύστημα Eispraxis το οποίο ενεργοποιείται το Σεπτέμβριο και όχι μόνο θα διαβάζει τις οφειλές κάθε φορολογούμενου αλλά θα διασταυρώνει τα στοιχεία των χρεών με κάθε διαθέσιμο αρχείο του δημοσίου από την περιουσιακή του κατάσταση, το Κτηματολόγιο και το ΓΕΜΗ έως αρχεία και πληροφορίες που τηρούνται σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. απλώνοντας έτσι ένα «δίχτυ» πάνω από κάθε οφειλέτη.

 

Μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι, πλέον διαθέσιμες στην ΑΑΔΕ διαδικτυακές υπηρεσίες, που επιτρέπουν τον εντοπισμό αναγκαίων στοιχείων οικογενειακής κατάστασης και εργασιακής κατάστασης, δεδομένων για το προφίλ επιχειρήσεων και των διοικητικών τους συμβουλίων. Ειδικότερα, στη διάθεση του Eispraxis είναι πλέον:


α) διαδικτυακή υπηρεσία «Πιστοποιητικά Δημοτολογικής Αστικής Κατάστασης» του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» με τις ακόλουθες μεθόδους:


Λήψη Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης
Λήψη πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών
Λήψη εγγυτέρων συγγενών με προσωπικά στοιχεία
Αναζήτηση οικογενειακών μερίδων πολίτη και γονέων
Λήψη γραμμογραφημένων εγγραφών της οικογενειακής κατάστασης και των τέκνων (ανήλικα και ενήλικα) ενός πολίτη, ανεξαρτήτως οικογενειακής μερίδας


β) διαδικτυακή υπηρεσία «Λήψη Ληξιαρχικών Πράξεων» του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» με τις ακόλουθες μεθόδους:
Με βάση έναν συγκεκριμένο Α.Φ.Μ.
Με βάση έναν συγκεκριμένο Α.Μ.Κ.Α.
Αναζήτηση με προσωπικά στοιχεία
Αναζήτηση με προσωπικά στοιχεία και ημερομηνία Θανάτου
γ) διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία για κατάσταση απασχόλησης» του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εργασίας

και Κοινωνικών Υποθέσεων με τις ακόλουθες μεθόδους:


Αναζήτηση με βάση ΑΦΜ


Στοιχεία εργασιακής κατάστασης του εργαζομένου για μια συγκεκριμένη ημερομηνία με βάση τον ΑΦΜ του εργαζόμενου
δ) διαδικτυακή υπηρεσία «Τρέχουσα εργασιακή κατάσταση» από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τη μέθοδο αναζήτησης βάσει ΑΦΜ του εργαζομένου.


ε) διαδικτυακή υπηρεσία «Βασικές Πληροφορίες από Μητρώο Γ.Ε.ΜΗ.» από το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ.
στ) διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Διοικητικού Συμβουλίου Επιχείρησης» από το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ. με τη μέθοδο «Μέλη του ΔΣ ενός Νομικού Προσώπου».


ζ) διαδικτυακή υπηρεσία «Επιβεβαίωση Στοιχείων από Μητρώο Γ.Ε.ΜΗ.» από το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ. με τις ακόλουθες μεθόδους:
Έλεγχος ΑΦΜ και Αριθμού Μητρώου Γ.Ε.ΜΗ.
Έλεγχος ύπαρξης ΑΦΜ στο μητρώο Γ.Ε.ΜΗ.


η) διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση στοιχείων Σύστασης Εταιρειών στην ΥΜΣ» από το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ. με τις ακόλουθες μεθόδους:


Λήψη στοιχείων εταιρειών με μέρος της επωνυμίας τους


Λήψη στοιχείων εταιρειών με βάση την ημερομηνία σύστασης.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 66 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα