ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 9:53:27μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Σεπτεμβρίου

Έφτασε ο λογαριασμός του μνημονίου

Τα 4,8 δισ. ευρώ αγγίζει ο λογαριασμός του Μνημονίου

τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα τρέξει για να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα για να λάβει τη δόση των 3 δισ. ευρώ.

 

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελµατίες, αγρότες και επιχειρήσεις θα πρέπει να προσέλθουν στα ταμεία της Εφορίας για την εξόφληση σειράς φόρων, ενώ ταυτόχρονα θα πληγούν από τα υπόλοιπα μνημονιακά μέτρα.

 

Επιχειρήσεις και αγρότες πρέπει να πληρώσουν τις αυξηµένες προκαταβολές φόρου για το επόµενο έτος, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, όλοι σχεδόν οι πολίτες τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015 (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

 

Ταυτόχρονα είναι στον αέρα το θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, θέμα για το οποίο προεκλογικά υπήρχε δέσμευση για ισοδύναμα, αυξάνεται ο φόρος στα εισοδήματα από ενοίκια, καταργείται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, το αγροτικό πετρέλαιο και έρχεται βροχή νέων μέτρων.

 

Η κυβέρνηση, εκτός από τα ραβασάκια που θα στείλει στους πολίτες για να πληρώσουν τον λογαριασμό του μνημονίου, θα πάρει το επόμενο διάστημα μια σειρά από επώδυνα μέτρα:

 

-Από 1η Οκτωβρίου χάνουν την έκπτωση στον ΦΠΑ μια σειρά από νησιά. Τα υπόλοιπα θα την υποστούν τον Ιούνιο. Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει καταργηθεί παντού. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια νησιά θα χάσουν πρώτα τον μειωμένο ΦΠΑ.

 

-Από την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται, ακόμη, ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6% στο 13%.

 

-Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισµού 2016. Οι φόροι το 2016 θα είναι αυξημένοι κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος.

 

-Τον Οκτώβριο θα αλλάξει η ρύθμιση των 100 δόσεων. Θα αυξηθεί το επιτόκιο της κάθε δόσης, ενώ θα μπουν εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια για το ποιοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν µε το σηµερινό αριθµό δόσεων και ποιοι σε λιγότερες.

 

-Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι αυτόµατες κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων.

 

-Προβλέπεται αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το φορολογικό έτος 2016 και στο 26% για το φορολογικό έτος 2017.

 

-Αυξάνεται η φορολογία για τα εισοδήµατα από ενοίκια στο 15% από 11% για εισοδήµατα µέχρι 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για άνω των 12.000 ευρώ.

 

-Μειώνεται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρµανσης: Το µνηµόνιο ορίζει ότι θα πρέπει να µειωθεί κατά 50% η δαπάνη για την επιδότηση του πετρελαίου θέρµανσης.

 

-Οι αγρότες θα προµηθεύονται το πετρέλαιο ακριβότερα σταδιακά σε τιμή του πετρελαίου κίνησης χωρίς καμία επιστροφή φόρου.

 

-Εκτός των φορολογικών μέτρων μέσα στον Οκτώβριο έρχονται μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό και άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 107 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα