ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:32:44μ.μ.

banner468x60

22
Μαΐου

Εκλογές 2023: Θετική υποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος από την αγορά ομολόγων

Το οριστικό αποτέλεσμα θα κρίνει κατά πόσον η χώρα θα ανέβει φέτος στην επενδυτική βαθμίδα

 

Θετικά υποδέχθηκε και η αγορά ομολόγων το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων σημείωναν σημαντική άνοδο με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρούν.

 

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε κατά περίπου 5,5% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στο 3,83% από το 4,04% που έκλεισε την Παρασκευή.

 

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί το περιθώριο τους έναντι των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων σε νέο χαμηλό έτους 1,43%. Σημειώνεται ότι όλοι οι επενδυτικοί οίκοι πριν από τις εκλογές συμφωνούσαν στο ότι το αποτέλεσμα τους θα κρίνει κατά πόσον η χώρα θα ανέβει φέτος στην επενδυτική βαθμίδα.

 

Ο πρώτος οίκος αξιολόγησης ο οποίος είναι προγραμματισμένο να προχωρήσει στην αναθεώρηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας είναι η Fitch στις 9 Ιουνίου . Πάντως, είναι ενδεικτικό ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η Societe Generale η οποία είχε σπεύσει τον Απρίλιο να κλείσει τις θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα, αναγνώρισε ότι η απόφασή της αυτή ήταν ενδεχομένως πρόωρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 17 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα