ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:34:48π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Οκτωβρίου

ΕΚΤ: Η εφαρμογή του Μνημονίου θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας

Να εφαρμόσει δυναμικά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τους Ευρωπαίους πιστωτές της, ώστε να αποκατασταθεί γρήγορα η εμπιστοσύνη και να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, κάλεσε την κυβέρνηση το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «L' Orient - Le Jour» και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ, o Κερέ δήλωσε: «Επιπλέον, αναφορικά με το ελληνικό θέμα, υπήρξε πραγματική συναίνεση στο Eurogroup ότι η Ελλάδα έπρεπε να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Το κρίσιμο σημείο τη συζήτησης αφορούσε κυρίως την ένταση μεταξύ της δημοκρατικής νομιμοποίησης μία εκλεγμένης κυβέρνησης και αυτής των Ευρωπαίων πιστωτών της, οι οποίοι επίσης πρέπει να λογοδοτούν στους πολίτες τους αναφορικά με την προοπτική των δανείων τους ή για τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας. Τον Αύγουστο υπεγράφη μία συμφωνία και είναι σημαντικό για τη νέα ελληνική κυβέρνηση να την εφαρμόσει με δυναμικό τρόπο, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να καταστεί δυνατή η ανάκαμψη της ελληνική οικονομίας».

 

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ακόμη ότι η ελληνική κρίση ανέδειξε την ανάγκη απλοποίησης της διακυβέρνησης της Ευρωζώνης.

 

«Η εμπειρία έδειξε, για παράδειγμα, ότι η λήψη αποφάσεων με απλή πλειοψηφία από έναν ενιαίο θεσμό, όπως η ΕΚΤ, είναι αποτελεσματικότερη και ταχύτερη από τη λήψη αποφάσεων σε διακυβερνητικό επίπεδο και ότι είναι αναγκαίο να ενισχύσουμε τη σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης και να διευκολύνουμε την ολοκλήρωση της ΟΝΕ στο πνεύμα της “Έκθεσης των Πέντε Προέδρων” του περασμένου Ιουνίου» δήλωσε ο Κερέ, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στην έκθεση που συνέταξαν ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 145 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα