ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:07:58μ.μ.
30
Ιανουαρίου

ΕΚΤ: Τα 20ευρα και τα 50ευρα παραχαράσσονται πιο εύκολα

Χαμηλός ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ το 2022

 Περίπου 376.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το 2022, με τον αριθμό των πλαστών να παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των γνήσιων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

 

Συγκεκριμένα πέρσι εντοπίστηκαν 13 πλαστά ανά 1 εκατομμύριο γνήσια χαρτονομίσματα ευρώ σε κυκλοφορία, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό από την καθιέρωση του ευρώ. Ωστόσο, ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 8,4% σε σχέση με το 2021, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ευρώ.


Αυτή η αύξηση αντανακλά επίσης την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το 2022 μετά την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.

 

Τα χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί σε ελαφρώς λιγότερο από τα δύο τρίτα του συνόλου των πλαστών χαρτονομισμάτων.

 

Το 96,6% των πλαστών χαρτονομισμάτων εντοπίστηκε σε χώρες της ζώνης του ευρώ, ενώ το 2,7% εντοπίστηκε σε κράτη μέλη της ΕΕ εκτός ζώνης ευρώ και το 0,7% σε άλλα μέρη του κόσμου.

 

«Τα περισσότερα πλαστά τραπεζογραμμάτια εντοπίζονται εύκολα καθώς δεν διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφαλείας ή οι απομιμήσεις τους είναι πολύ κακής ποιότητας. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τα πλαστά τραπεζογραμμάτια, ωστόσο θα πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

Διαβάστηκε 15 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα