ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 4:24:33π.μ.

banner468x60

10
Ιουλίου

Έρχεται σωρεία δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα

Με βάση το νέο πακέτο μέτρων, αλλά και τη συνολική συμφωνία για το νέο μνημόνιο έρχονται δυμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό σύστημα

"γκρεμίζοντας" ότι έχει απομείνει μέχρι σήμερα.

 

Συγκεκριμένα, σντικίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση με εισαγωγή προστίμων 10% επί του ποσού της σύνταξης, σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας ως το 2022 στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ενσωμάτωση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των επικουρικών ταμείων.

 

Σταδιακή κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για όλους τους δικαιούχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019, "πάγωμα", σε ονομαστικούς όρους, των μηνιαίων εγγυημένων ανταποδοτικών ορίων συντάξεων μέχρι το 2021, αύξηση των εισφορών υγείας για τους συνταξιούχους στο 6% από το 4% που είναι σήμερα.

 

Κατάργηση των κοινωνικών πόρων με τους οποίους χρηματοδοτούνται οι συντάξεις και αντιστάθμιση τους με τη μείωση των επιδομάτων ή την αύξηση των εισφορών σε συγκεκριμένα ταμεία από την 31η Οκτωβρίου 2015. Εναρμόνιση των κανόνων παροχής συντάξεων του ΟΓΑ με εκείνα που ισχύουν στο υπόλοιπο συνταξιοδοτικό σύστημα, εκτός εάν ο ΟΓΑ ενσωματωθεί σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Με λίγα λόγια δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο

 

 

 

πηγή: defencenet.gr

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα