ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:07:30π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Ιουλίου

Εβδομη ημέρα με capital controls: Τι ισχύει για τράπεζες, αναλήψεις, συντάξεις

Στα 60 ευρώ παραμένει το όριο ανάληψης, για όσους έχουν κάρτα, μετά και τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να παραταθεί για δυο ακόμη ημέρες η τραπεζική αργία και η επιβολή των capital controls.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας όσο και η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους μετά την συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ ότι παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη η τραπεζική αργία με ό,τι ισχύει ως σήμερα.

 

Οσον αφορά τους συνταξιούχους, τα τραπεζικά υποκαταστήματα που ήταν ανοιχτά και τις προηγούμενες ημέρες θα ανοίξουν και σήμερα τις πόρτες τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους συνταξιούχους δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους.

 

Ηδη επεξεργάζονται την καινούργια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το τι θα ισχύει από την Πέμπτη και ποιες άλλες τραπεζικές εργασίες μπορούν να απελευθερωθούν – όπως π.χ. το «σπάσιμο» επιταγών.

 

Αναφορικά με το θέμα που προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη για τις τραπεζικές θυρίδες, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα περιορισμού στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν και μετρητά από τις θυρίδες τους.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 255 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα