ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:52:35μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
25
Ιουλίου

FT: Αυτό ήταν το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή

Ένα σχέδιο, το οποίο υποστηρίζουν ότι ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας για επιστροφή στη δραχμή, παρουσιάζουν οι Financial Times.


Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το σχέδιο είχε «συλλάβει» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ωστόσο σημειώθηκαν διαφωνίες για την έφοδο στο Νομισματοκοπείο και τη κατάσχεση του ποσού που υπήρχε εκεί και υπολογίζεται στα 22 δισ. ευρώ.


Επίσης, το σχέδιο περιελάμβανε και σύλληψη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, εφόσον εντιστεκόταν στην εφαρμογή του σχεδίου.


Βάσει των όσων γράφουν οι FT, τελικά το διαθέσιμο ποσό είναι 10 δις ευρώ, τα οποία δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της χώρας, μέχρι να εκδοθεί νέο νόμισμα, καθώς αυτό απαιτεί πολύμηνη διαδικασία.


Οι FT σημειώνουν ότι ζητήθηκε η άποψη του κ. Λαφαζάνη πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, όμως ο ίδιος αρνήθηκε να το σχολιάσει.


Πάντως, αναφέρεται πως στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας υποστήριξε ότι το σχέδιο, υπήρχε ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, σχετικά με την καταστροφή που έφερνε στη χώρα η υλοποίηση αυτού στου σχεδίου, τις χαρακτήρισε «σκουπίδια».


Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης είχε προτείνει να φύγει η χώρα από την Ευρωζώνη και να κυκλοφορήσουν για κάποιο διάστημα τα IOUs.


Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι η βοήθεια που πρόσμενε ο κ. Λαφαζάνης από τη Μόσχα, τελικά δεν ήρθε.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 173 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα