ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 - 7:52:10π.μ.

banner468x60

09
Ιουλίου

Η Λούκα Κατσέλη για το κούρεμα καταθέσεων

«Μέχρι τη Δευτέρα είναι όλα εξασφαλισμένα» υπογράμμισε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη

μιλώντας στο Mega.

 

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων η κ. Κατσέλη φάνηκε εξαιρετικά επιφυλακτική. «Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία τόσο μικρότερη η πιθανότητα κουρέματος» είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα του κουρέματος δεν υπάρχει στο τραπέζι.

 

Διευκρίνισε ότι θέμα κουρέματος δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής αλλά και πως «όλο το Ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο για κάθε λογαριασμό».

 

«Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τόσο μικρότερη πιθανότητα οποιουδήποτε κουρέματος. Το θέμα του κουρέματος έχει να κάνει με την φερεγγυότητα των τραπεζών, όπως ξέρετε οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυάται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε συνεχή εποπτεία και έλεγχο από την ΕΚΤ», σημείωσε.

 

Σημείωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους έχει γίνει προεργασία «ώστε από την Τρίτη να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες και σταδιακά να ομαλοποιηθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο γρηγορότερα γίνεται, αν θα πάρει 2 μέρες ή 3 μέρες ή όχι ή λίγο παραπάνω είναι τεχνικό θέμα».

 

Εξήγησε ότι το σημαντικό είναι να υπάρξει ρευστότητα και ότι «με συμφωνία η ΕΚΤ θα αρχίσει να δίνει πάλι καινούργια ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα" κάτι που "θα επιτρέψει και τη λήξη της τραπεζικής αργίας που μπορεί να γίνει αμέσως ή πάρα πολύ γρήγορα αλλά και την άρση στην κίνηση κεφαλαίων, όχι αναγκαστικά ταυτόχρονα».

 

Μιλώντας στη συνέχεια στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι τα ΑΤΜ θα έχουν χρήματα μέχρι τη Δευτέρα και δεν θέλησε να μπει σε συζήτηση αναφορικά με το τι θα ακολουθήσει από την Τρίτη. «Ας μη συζητήσουμε άλλα σενάρια. Προχωράμε μέχρι Δευτέρα βράδυ», είπε η κ. Κατσέλη.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 163 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα