ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 1:40:27μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Σεπτεμβρίου

Υποβάθμισε την ελληνική αγορά ο οίκος FTSE

Σε υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου, στην κατηγορία «advanced emerging» από ανεπτυγμένη αγορά προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος FTSE.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση σε προηγμένη αναπτυσσόμενη αγορά οφείλεται στην πρόσφατη μεγάλη αναστολή λειτουργίας της αγοράς, την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στους εγχώριους επενδυτές και την συνεχιζόμενη οικονομική αστάθεια.

 

"Αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά που συνδέονται με μια σταθερή ανεπτυγμένη αγορά", τονίζει ο οίκος.

 

Η υποβάθμιση της ελληνικής αγοράς θα υλοποιηθεί από κοινού με την εξαμηνιαία αναθεώρηση των παγκόσμιων δεικτών του FTSE το Μάρτιο του 2016.

 

Σημειώνεται ότι το Χ.Α. εισήλθε στη «λίστα αξιολόγησης» του οίκου FTSE τον Μάιο του 1998 ως προηγμένη αναπτυσσόμενη αγορά (advanced emerging), ενώ από το 2001 περιλαμβανόταν στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών. Βρισκόταν δε σε watch list από το 2004.

 

Στην κατηγορία των προηγμένων αναπτυσσόμενων αγορών βρίσκονται οι αγορές της Βραζιλίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Μαλαισίας, του Μεξικό, της Πολωνίας, της Νότιας Αφρικής, της Ταιβάν, της Ταϊλάνδης και της Τουρκίας.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα