ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:34:27π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
04
Ιουλίου

Καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης βλέπει η FAZ

Το χρονοδιάγραμμα καταβολής της δόσης των 8,5 δισ. στην Ελλάδα ενδέχεται να καθυστερήσει ακόμη και μετά τη συμφωνία του Eurogroup και την έγκριση από τη γερμανική Επιτροπή Προϋπολογισμού,

αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

 

«Διαφορετικά από ό,τι έχει προγραμματιστεί, τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν πρόκειται να αποφασίσουν την εκταμίευση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα» σημειώνει η εφημερίδα.

 

Στις 10 Ιουλίου οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει και πάλι να ασχοληθούν με το θέμα, όπως διαβεβαιώνουν την εφημερίδα πολλοί συμμετέχοντες στη διαδικασία, και μόνο στη συνέχεια θα δώσουν το πράσινο φως. Αιτία αυτής της εξέλιξης, συνεχίζει η εφημερίδα, «είναι καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων προϋποθέσεων. Ανοιχτή παραμένει η παραπομπή στη δικαιοσύνη τριών τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Ισπανού, ενός Ιταλού και ενός Σλοβάκου, με βούλευμα ενώπιον του Αρείου Πάγου». Σημειώνεται πάντως ότι το βούλευμα αναιρέθηκε από αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου.

 

«Επίσης η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταβολή της δόσης. Σύμφωνα με το ΔΝΤ λείπουν τέσσερα από τα συνολικά επτά τελευταία βήματα, παράλειψη που η Αθήνα έχει παραδεχθεί και έχει διαβεβαιώσει ότι θα διορθώσει, όπως αναφέρουν κοινοτικοί διπλωμάτες», καταλήγει το δημοσίευμα σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 308 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα