ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 11:20:00μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
23
Αυγούστου

Κι όμως στο Μνημόνιο προβλέπεται αύξηση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων - Εως 72 ευρώ

Μια διάταξη προνομιακού χαρακτήρα για τους δημοσίους υπαλλήλους πέρασε με το τρίτο Μνημόνιο.

Με αυτή προβλέπονται αυξήσεις έως και 72 ευρώ στις συντάξεις όσων προλάβουν να αποχωρήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου.

 

Σύμφωνα με εφημερίδα, ενώ λοιπόν για όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους,ο νέος τρόπος υπολογισμού προβλέπει την καταβολή βασικής και αναλογικής σύνταξης που φέρνει μικρές μειώσεις για το διάστημα της εργασίας τους από το 2011 και μετά, στο Δημόσιο αυτός ο κανόνας άλλαξε την ώρα που γραφόταν το τελικό κείμενο του νόμου 4336/15 που αφορά τις συνταξιοδοτήσεις από 1/1/2015 και η διατύπωση είναι διαφορετική από αυτή που προέβλεπε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο.

 

Ετσι, για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου η σύνταξη θα υπολογιστεί με το παλιό σύστημα, αφού για αυτούς θα ισχύσει μόνον το κομμάτι της βασικής σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο και μεγαλύτερο ποσό δεν θα υπολογιστεί με τους συντελεστές της αναλογικής σύνταξης, αλλά θα υπολογιστεί με το παλιό σύστημα, χωρίς καμία αλλαγή.

 

Για τους ασφαλισμένους όλων των υπόλοιπων Ταμείων, ισχύει κανονικά το νέο σύστημα υπολογισμού, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται ανεξαιρέτως όλοι όσοι αποχώρησαν με σύνταξη από 1ης/1/2015 και να καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά τυχόν επιπλέον ποσά που πήραν καθώς, μέχρι το νέο νόμο, οι συντάξεις τους υπολογίστηκαν με το παλιό και ευνοϊκότερο σύστημα.

 

Ωστόσο, αυτή η αλχημεία για το διαφορετικό υπολογισμό της σύνταξης για τους δημοσίους υπαλλήλους πρόκειται να διορθωθεί όμως μετά τις εκλογές! Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου, στις επισημάνσεις που ετοιμάζουν για την εφαρμογή των νέων ορίων ηλικίας στο Δημόσιο, πρόκειται να συμπεριλάβουν και παρατηρήσεις για την «αδικία» που δημιουργεί εις βάρος των υπαλλήλων αυτή η προνομιακή μεταχείριση και θα υπάρξει νέα τροποποίηση του νόμου ώστε να αντιμετωπιστεί η αδικία.

 

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 145 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα