ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:28:29μ.μ.
17
Σεπτεμβρίου

«Κλείδωσε» η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ισπανία – Θα εφαρμοστεί αναδρομικά

Ανέρχεται σε 15 ευρώ τον μήνα.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ισπανία είναι πια γεγονός. Η αριστερή ισπανική κυβέρνηση και τα συνδικάτα σφράγισαν το βράδυ της Πέμπτη (16/9) μια συμφωνία έπειτα από ημέρες διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν σε τεταμένη ατμόσφαιρα.

 

«Η αύξηση κατά 15 ευρώ το μήνα (περίπου 1,6%) θα εφαρμοστεί (αναδρομικά) από την 1η Σεπτεμβρίου 2021», ανακοίνωσαν το υπουργείο και τα συνδικάτα CCOO και UGT στην κοινή ανακοίνωσή τους όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ισπανικά ΜΜΕ.

 

Η συμφωνία αυτή, που αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 1.125 ευρώ μηνιαίως μικτά για 12 μήνες, δεν έχει αντίθετα υπογραφεί από την εργοδοσία, η οποία υποστηρίζει πως μια νέα αύξηγση του κατώτατου μισθού μπορεί να υπονομεύσει την ανάκαμψη.

 

Η εν λόγω αύξηση των 15 ευρώ είχε αρχικά θεωρηθεί ανεπαρκής από τα συνδικάτα με φόντο την επιτάχυνση του πληθωρισμού και τις τιμές ρεκόρ του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Όμως τελικά αποφάσισαν να τη δεχτούν αφού συμφώνησαν με την κυβέρνηση ότι νέες αυξήσεις θα δοθούν το 2022 και το 2023 ώστε να τηρηθεί ο στόχος να φθάσει ο ελάχιστος μισθός στο 60% του μέσου μισθού μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας του κοινοβουλίου το 2023.

 

Το 2019 η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ είχε ήδη αυξήσει τον ελάχιστο μισθό κατά 22%, στα 1.050 ευρώ μικτά. Την ανατίμηση αυτή είχε ακολουθήσει μια δεύτερη αύξηση κατά 5,5% τον Ιανουάριο 2020.

 

Οι αυξήσεις αυτές, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, έχουν στόχο την αύξηση του ισπανικού κατώτατου μισθού -που ήταν μέχρι τότε πολύ χαμηλός- στο επίπεδο αυτού των ευρωπαίων γειτόνων της Ισπανίας.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 135 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα