ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 12:10:28π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Σεπτεμβρίου

Κλειδί για την εκταμίευση των 3 δισ. η αξιολόγηση των τραπεζών

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό κλάδο για να απελευθερώσει 3 δισ. ευρώ σε κεφάλαια διάσωσης που έχουν εξοικονομηθεί για το πιο χρεωμένο κράτος της Ευρώπης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wieser.

Τα χρήματα είναι προγραμματισμένο να καταβληθούν σε δύο δόσεις εάν ο Τσίπρας και οι χώρες της ευρωζώνης μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τους ειδικούς όρους της εκταμίευσης, τόνισε ο Wieser σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

 

Αυτά τα κεφάλαια είναι συνδεδεμένα με "δύο λίστες στόχων που πρέπει να υλοποιηθούν στις επόμενες εβδομάδες ή σε δύο μήνες –αυτό είναι που πρέπει να συμφωνήσει κάποιος μαζί του, ποιοι είναι οι στόχοι, ποιες είναι οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει", δήλωσε ο Wieser. "Η δεύτερη ομάδα αυτών των στόχων θα είναι συνδεδεμένη με τη διακυβέρνηση του χρηματοπιστωτικού τομέα και την μεταρρύθμισή του".

 

Η Ελλάδα πρέπει επίσης να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη συμμόρφωση με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας, πριν από τις 15 Νοεμβρίου, όταν μέρος των 25 δισ. ευρώ της συμφωνίας διάσωσης που κατανέμεται στον τραπεζικό κλάδο, λήγει.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 164 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα