×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Απριλίου

Λαγκάρντ: Υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά για να γίνει

Στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας επιστρέφουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε η Κριστίν Λαγκάρντ, στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως «υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε».

«Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, οπότε μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα καθώς αυτά τα πράγματα απαιτούν χρόνο. Η θέση μας για τη βιωσιμότητα και τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας δεν έχει αλλάξει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της διευθύντριας του ΔΝΤ για την Ελλάδα.



Η ίδια χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον με τις ελληνικές αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να διασφαλίσει εκ νέου την δέσμευση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, όμως οι δηλώσεις του Βολφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται ότι θορύβησαν την Αθήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις οι οποίες συζητούνται από το Ταμείο και τους υπόλοιπους δανειστές.


Όπως φαίνεται πλέον υπό το βάρος της αμφισβήτησης από την πλευρά του ΔΝΤ της επίτευξης των στόχων του προγράμματος, οι δανειστές αναμένεται να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει πρόσθετα μέτρα, έτοιμα να εφαρμοστούν αυτόματα εάν διαπιστωθεί απόκλιση από τους διακηρυγμένους στόχους για πλεόνασμα 3,5% το 2018.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 128 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)