ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:05:11π.μ.
01
Αυγούστου

Λανθασμένα εκκαθαριστικά φόρου εξέδιδε το ΤAXIS

Ένα σημαντικό λάθος που επηρεάζει δραστικά το τελικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εις βάρος των φορολογούμενων -κατά κύριο λόγο

αυτοαπασχολουμένων- είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί απροσδιόριστος αριθμός λανθασμένων εκκαθαριστικών σημειωμάτων με «φουσκωμένο» φόρο.

 

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την μη ορθή αναγραφή του ποσού της παρακράτησης του φόρου στον οποίο υπόκεινται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Έτσι, ο παρακρατούμενος φόρος δεν αφαιρέθηκε σωστά από άγνωστο αριθμό φορολογουμένων με αποτέλεσμα να προκύψει και αυξημένη χρέωση φόρου (είτε μεγαλύτερο χρεωστικό υπόλοιπο είτε μικρότερη επιστροφή).

 

Στελέχη της ΑΑΔΕ υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα που παρατηρήθηκε για περισσότερο από 1,5 μέρα και εντοπίστηκε από τους λογιστές, έχει πλέον επιλυθεί. Ωστόσο, για τους φορολογούμενους που έχουν παραλάβει λάθος εκκαθαριστικό, θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία υποβολής τροποποιητικής δήλωσης. Τα ίδια στελέχη της ΑΑΔΕ λένε ότι αυτή η δήλωση θα πρέπει να γίνει μέχρι τη λήξη της φετινής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (σ.σ αυτή τη στιγμή είναι η 27η Αυγούστου) προκειμένου να μην χρεωθούν με πρόστιμο.


Μετ’ εμποδίων όλη η διαδικασία

 

Είναι ένα ακόμη εμπόδιο στην φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η οποία συνεχίζεται μετ’ εμποδίων. Μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί 3,66 εκατομμύρια δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,4 εκατομμυρίων δηλώσεων με τα χρεωστικά εκκαθαριστικά να φτάνουν στα 1,569 εκατομμύρια σε σύνολο περίπου 8,8 εκατομμυρίων, τα 866 χιλιάδες να είναι πιστωτικά και τα 2,606 εκατομμύρια να είναι μηδενικά. Το οικονομικό επιτελείο θα περιμένει και τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου για να διαπιστώσει αν θα δώσει παράταση κάτι που τουλάχιστον για την λογιστική κοινότητα αποτελεί «μονόδρομο». Η παράταση της προθεσμίας πέραν του Αυγούστου, θα προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες καθώς θα χρειαστεί τροποποίηση της ημερομηνίας και στις γενικές συνελεύσεις των νομικών προσώπων και πιθανώς και στην προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φετινού ΕΝΦΙΑ ο οποίος κανονικά είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει να πληρώνεται από το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

Πηγή:activenews.gr

Διαβάστηκε 145 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα