ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 7:59:58π.μ.
19
Αυγούστου

Le Point: ''Αρχίζουν οι Άθλοι του Ηρακλή στην Ελλάδα''

«Η πρόκληση για την Αθήνα είναι τεράστια μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας από το γερμανικό κοινοβούλιο», γράφει το γαλλικό περιοδικό «Le Point» σε άρθρο με τίτλο: «Ελλάδα: Οι άθλοι του Ηρακλή αρχίζουν»

Μέχρι τις 20 Αυγούστου η συμφωνία θα έχει επικυρωθεί από όλα τα κοινοβούλια της ευρωζώνης που χρειάζεται, εγκαίρως ώστε η Ελλάδα να έχει πρόσβαση σε ένα μέρος της δόσης των 26 δις. και να αποπληρώσει τα 3,2 δισ. στην ΕΚΤ. Η κρίσιμη συζήτηση για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, που αφορά το χρέος, αναμένεται να ανοίξει τον Οκτώβριο, γράφει το περιοδικό και συνεχίζει: «Έως τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να εφαρμόσει τους όρους που έθεσαν οι Ευρωπαίοι.

 

Οι οικονομολόγοι είναι πολύ σκεπτικοί στο θέμα των στόχων των πλεονασμάτων, σημειώνει το «Le Point». Για πολλούς δεν είναι εφικτοί. «Είμαι πολύ επικριτικός απέναντι σε αυτό το σχέδιο, διατηρούνται τα ίδια λάθη με τα προηγούμενα σχέδια: αντιπαραγωγική λιτότητα, όπως την έχει αναγνωρίσει το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δηλώνει ο Eric Dor, διευθυντής έρευνας του Ieseg.

 

Παράλληλα η Ελλάδα καλείται να υλοποιήσει πρόγραμμα εξαιρετικά επώδυνων μεταρρυθμίσεων για να μειώσει το έλλειμμά της και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε εκστρατεία κατά της λιτότητας και πήγε στο δημοψήφισμα του Ιουνίου πρέπει να αναμορφώσει το συνταξιοδοτικό ενώ το πρόγραμμα επιβάλλει μεγάλη απελευθέρωση της οικονομίας. Επηρεάζεται επίσης η αγορά εργασίας. Πρέπει οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, τα οφέλη τους θα πάρει πολύ καιρό για να φανούν».


«Θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να τα διαχειριστεί όλα αυτά; Ήδη το κόμμα του δείχνει διχασμένο. Την περασμένη Παρασκευή 32 από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το μνημόνιο. Φαίνονται αναπόφευκτες οι εκλογές. Μένει να δούμε αν ο πρωθυπουργός, που παραμένει πολύ δημοφιλής, θα βγει από τις εκλογές με λυμένα τα χέρια ώστε να εφαρμόσει ένα σχέδιο στο οποίο, κατά τα λεγόμενά του, δεν πιστεύει», καταλήγει το άρθρο.

 

Πηγή:pronews.gr

Διαβάστηκε 114 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα