Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Νοεμβρίου

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες από «χρυσό» - Πόσο θα κοστίζουν φέτος

Η ακρίβεια «χτυπά» και τα Χριστούγεννα. Αύξηση 15% καταγράφουν οι τιμές στα ζαχαροπλαστεία, καθώς έχουν αυξηθεί και οι τιμές των πρώτων υλών.

 

Αύξηση 2 ευρώ από την περσινή χρονιά θα δούμε στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες φέτος τα Χριστούγεννα. Ούτε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν«γλίτωσαν» από την ακρίβεια και όπως φαίνεται το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μας κοστίσει «χρυσό».

 

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο 48 μέρες μακριά, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις για τις τιμές των γλυκών είναι δυσοίωνες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η τιμή τους θα κυμανθεί γύρω στα 15 ευρώ το κιλό από περίπου 13 ευρώ πέρυσι.

 

Πρόκειται για μία αύξηση κοντά στο 15%, καθώς οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 90%, όπως αναφέρει εργαζόμενη σε ζαχαροπλαστείο στον Γέρακα.

 

«Έχουμε πάει τις τιμές μας, φέτος, στα 14,90 ευρώ το κιλό. Πέρσι, ήταν 12,90 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές για τους καταναλωτές και δεν πρόκειται να αυξηθούν».

 

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται πως προτιμούν τα μελομακάρονα. Όμως, ακόμα αγοράζουν διστακτικά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τόσο επειδή βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου όσο και λόγω των τιμών.

 

 

https://www.tvopen.gr/

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

 

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)