ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 2:18:40π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
31
Ιουλίου

Μέτρα για μπλοκάκια, ΕΚΑΣ και έκτακτη εισφορά ζητά το «κουαρτέτο»

Τη σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος

από το 55% στο 100% έως το 2016 για πάνω από 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με «μπλοκάκια», καθώς επίσης και την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης 6% για όλα τα ετήσια εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ απαίτησε το «κουαρτέτο» από την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις του τελευταίου τριημέρου.

 

Πρόκειται για μέτρα που θα εκτινάξουν από το επόμενο έτος τις φορολογικές επιβαρύνσεις όλων των επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, αλλά και να τριπλασιαστεί άμεσα και αναδρομικά από την 1η-1-2015 η παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε όσους έχουν ετήσια εισοδήματα από 50.000 έως 100.000 ευρώ.

 

Μάλιστα η ελληνική πλευρά δέχεται αφόρητες πιέσεις να τις μετατρέψει σε νομοθετικές ρυθμίσεις έτοιμες για ψήφιση από τη Βουλή μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

 

Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου δεν αναφέρθηκαν στις συγκεκριμένες απαιτήσεις, όμως ανέφεραν χθες ότι «οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή, όμως ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας».

 

Σήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης, θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση με τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών (Ε.Ε., ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ) στο ξενοδοχείο που μένουν οι δανειστές.

 

Οι δανειστές αναμένεται να θέσουν το θέμα της ψήφισης νέου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων εντός του Αυγούστου, γεγονός που θα αποτελέσει πεδίο ισχυρής σύγκρουσης, αφού η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι εφάρμοσε όλα όσα προέβλεπε η συμφωνία της 12ης Ιουνιου.

 

Στα θέματα που εξετάστηκαν χθες περιλαμβάνονται:

 

Εκτακτη εισφορά: Οι δανειστές ζητούν να υπάρξει ένα κλιμάκιο για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 6% και να καταργηθεί το κλιμάκιο του 8% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ.

 

Ασφαλιστικό: Το κουαρτέτο ζήτησε νομοθέτηση μέσα στον Αύγουστο της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

 

ΕΚΑΣ: Να προχωρήσει γρηγορότερα η κυβέρνηση στην κατάργηση του ΕΚΑΣ

 

Εργασιακά: Ξεκίνησε η διαβούλευση για τα εργασιακά ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων.

 

Φόροι υπέρ τρίτων - επιχειρήσεις: Για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων ενώ μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 186 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα