ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 5:24:59π.μ.
21
Φεβρουαρίου

Μήνυμα Τσακαλώτου στο ΔΝΤ: Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα

Μήνυμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

 

Ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει πως η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού και επαναλαμβάνει πως οι κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση είναι το θέμα των συντάξεων και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

 

Απαντώντας στα σενάρια περί  ευρύτερων κυβερνητικών σχημάτων ο κ. Τσακαλώτος λέει: «Θεωρώ τα σενάρια άλλης πλειοψηφίας, πόσο μάλλον της εκδοχής της οικουμενικής, όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής, επειδή γνωρίζουν ότι στο επίπεδο των εκλογικών συσχετισμών δεν έχουν τύχη». Κατηγορεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι «παλινδρομεί μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με πολύ φθηνή επιχειρηματολογία».

 

Τέλος, για το προσφυγικό προειδοποιεί πως «η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαιτέρω προβλήματα».

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 163 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα