ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:25:47μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
25
Φεβρουαρίου

Νέα προειδοποίηση Στουρνάρα: Αν καθυστερήσει η αξιολόγηση, χάνουμε την έξοδο από την κρίση

Για μία ακόμη φορά, ο Γιάννης Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης της αξιολόγησης.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποίησε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η ελληνική οικονομία θα χάσει την ευκαιρία να βγει από την κρίση.

 


«Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις σήμερα έχει καλυφθεί το 50% της δημοσιονομική προσαρμογής και όχι μόνο αυτής», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στην «Καθημερινή». «Επομένως δεν δικαιολογείται καθυστέρηση η οποία εάν συμβεί «θα στερήσει από την ελληνική οικονομία την έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

 

Ανάλογα μηνύματα έστειλε ο κ. Στουρνάρας και από τη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αν παραταθούν οι διαπραγματεύσεις, η χώρα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε στασιμότητα.

 

Στην τοποθέτησή του, σημείωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νέο κύμα αβεβαιότητας αν δεν υπάρξει γρήγορα λύση στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ενώ εκτίμησε ότι αν κυβέρνηση και θεσμοί επιδείξουν ευελιξία η συμφωνία μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα